Η Groupama Ασφαλιστική έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 1928 με ισχυρό δίκτυο ασφαλιστικών πρακτόρων και διαμεσολαβητών. Δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις Ζημιών από το 1928 και στις ασφαλίσεις Ζωής από το 1985. Από το 2007 αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Groupama. Έχει πάνω από 274.000 πελάτες, 1.090 ασφαλιστικούς  διαμεσολαβητές. Ο γαλλικός πολυεθνικός Όμιλος Groupama καλύπτει τις ανάγκες 12 εκατομμυρίων πελατών σε διεθνές επίπεδο. Με ιστορία άνω των 100 ετών, ο Όμιλος απασχολεί 32.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε 10 χώρες.

groupama-asfalistiki-asfaleia-stin-exelixi0Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• International Mobility: Ευκαιρίες εξέλιξης καριέρας των εργαζομένων, σε θέσεις του Ομίλου στο Παρίσι ή στις θυγατρικές, για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Ήδη 5 εργαζόμενοι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα και επιστρέφοντας ανέλαβαν θέσεις ανάλογες της εμπειρίας τους.

• Κάθε Δευτέρα πρωί έχει καθιερωθεί το Breakfast with the CEO, φέτος λόγω Covid-19 η συνάντηση γίνεται διαδικτυακά. Ομάδα από 18-20 εργαζομένους προσκαλούνται να συζητήσουν και λαμβάνουν ειδικό voucher για να παραγγείλουν online τον πρωινό καφέ τους μαζί με ένα snack.

• Δύο φορές τον χρόνο γίνεται ενημέρωση του Σωματείου της εταιρείας από τη Διοικητική Ομάδα. Το συλλογικό όργανο των Εργαζομένων ενημερώνεται για όλα τα θέματα της εταιρείας, κυρίως για τη στρατηγική και τις ενέργειες που αφορούν το Ανθρώπινο Δυναμικό της εταιρείας, π.χ. ανάπτυξη και εκπαίδευση προσωπικού, θέματα μισθοδοσίας και παροχών κ.λπ.

• Sefies@home: Κατά τη διάρκεια του lockdown και την περίοδο της τηλεργασίας η εταιρεία προέτρεψε όλους τους εργαζομένους να βγάλουν μια selfie και να τη στείλουν στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού. Σχεδίασαν βίντεο με τις φωτογραφίες όλων από τον χώρο του σπιτιού τους και το  ανάρτησαν στο εσωτερικό Internet της εταιρείας.

• Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν webinars όπου συμμετείχαν συνολικά 110 άτομα με θέματα:

• Τέλος, για τον καθιερωμένο ετήσιο εορτασμό του ανοίγματος του Beaujolais Nouveau, λόγω Covid-19 αντί για τη γιορτή ανοίγματος και δοκιμής του κρασιού, προσφέρθηκε ένα μπουκάλι γαλλικό κρασί σε κάθε εργαζόμενο.

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία παρέχει ομαδικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής και υγείας των εργαζομένων και των εξαρτωμένων μελών τους, ιατροφαρμακευτικό, επίδομα γέννησης, προόδου τέκνων, κουπόνια σίτισης, αλλά και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Προβλέπεται έξτρα παροχή έως 30.000 € σε εργαζομένους σε περίπτωση σοβαρών ασθενειών και παροχή έξτρα κάλυψης οδοντιατρικής φροντίδας με όριο 4.000 € ετησίως. Για το 2020 προσέφερε δωρεάν μοριακό τεστ Covid για εργαζομένους και μέλη των οικογενειών τους (όσες φορές απαιτείτο). Παρέχει επίσης 600 € ετησίως σε κάρτα ticket restaurant ενώ χορηγεί επιπλέον ημέρες αδείας εκτός των νομίμων με αποδοχές.


Ο άνθρωπος στο επίκεντρο σήμερα περισσότερο από ποτέ 

groupama-asfalistiki-asfaleia-stin-exelixi2H τρίτη συνεχής διάκριση της Groupama Ασφαλιστικής αποτελεί επιστέγασμα της διαχρονικής ανθρωποκεντρικής μας στρατηγικής για ένα εργασιακό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι αξίες του αλληλοσεβασμού και της ομαδικότητας, με τελικό στόχο τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας βρίσκονται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας. Αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες ψηφιοποίησης των υπηρεσιών μας, ανταποκριθήκαμε πλήρως στις απαιτήσεις της τηλεργασίας και διευκολύναμε τους ανθρώπους μας με γνώμονα τη συνολικότερη ευημερία τους. Αυτές ακριβώς οι προκλήσεις δοκιμάζουν τις εταιρικές φιλοσοφίες στην πράξη και θεωρώ πως η δική μας πέρασε με άριστα.

Φέτος, οι συνεργάτες και οι ασφαλισμένοι μας χρειάστηκαν μεγαλύτερη προσοχή, μεγαλύτερη φροντίδα από ποτέ. Όλοι τους είναι συνοδοιπόροι –ο καθένας από τη δική του σκοπιά– στο ταξίδι της ανάπτυξης της Groupama Ασφαλιστικής. Η διάκριση αυτή ανήκει σε όλους εκείνους που έδειξαν έμπρακτα την αφοσίωσή τους, με αποτέλεσμα να συνεχίσει η εταιρεία μας την ανοδική της πορεία παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Είμαι σίγουρος ότι οι δεσμοί που έχει αναπτύξει η Groupama Ασφαλιστική με τους εργαζομένους της και αντίστοιχα η τρίτη χρονιά διάκρισής της ως Best Workplace, συναποτελούν την ισχυρότερη παρακαταθήκη για το μέλλον της εταιρείας μας. Ευελπιστώ ότι οι γενναίες πρωτοβουλίες μας θα εδραιώσουν τη θέση μας στη λίστα για το 2022!